Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Melyik állványt válasszam?

Hollósi Jázmin
2024. 06. 20. 13:42:00
Melyik állványt válasszam? A TikTok dinamikusan növekvő platformja egyre több céget és magánszemélyt ösztönöz tartalomgyártásra. Ebben az útmutatóban áttekintjük, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venned egy állvány kiválasztásakor, hogy megtaláld az igényeidhez passzoló terméket.

A TikTok-on megjelenő tartalmak főként vertikális videók, élő közvetítések, valamint egyéb kreatív és interaktív tartalmak, így fontos, hogy a választott állvány megfeleljen ezeknek a követelményeknek.

 

Stabilitás és Rugalmasság

Az állvány stabilitása elengedhetetlen a minőségi videók készítéséhez. Egy jó állvány képes stabilan megtartani egy kamerát vagy okostelefont akár hosszabb ideig is. A rugalmasság szintén fontos szempont. Egy állítható magasságú és dönthető fejű állvány lehetővé teszi számodra, hogy különböző helyszíneken, különböző szögekből rögzítsd a videót, akár magasabb, akár alacsonyabb perspektívából.

 

Mozgathatóság és Könnyű Szerelhetőség

A TikTok gyakran igényel spontán vagy változatos helyszíneken történő felvétel készítést. Egy könnyű, gyorsan felállítható és összecsukható állvánnyal rugalmasabb lehet a gyártás. A kompaktság különösen fontos lehet, ha gyakran úton vagy, és szeretnél különböző helyszíneken tartalmat gyártani

.

Kompatibilitás és Kiegészítők

Fontos, hogy az állvány kompatibilis legyen az összes használni kívánt eszközzel, legyen szó okostelefonról, kameráról vagy mikrofonról. Az állványon lévő csatlakozási pontok lehetővé teszik, hogy egyszerre több kiegészítőt is használj.

 

Hosszú Távú Befektetés

Bár a kezdeti költségek magasabbak lehetnek, egy minőségi állvány hosszú távú befektetésnek tekinthető. Egy jól megválasztott állvány nem csak a videók minőségét javíthatja, de hosszú távon is megbízható maradhat, elkerülve a gyakori cseréket vagy javításokat.

Végső Megfontolások

Amikor tartalomgyártáshoz állványt választasz, fontos figyelembe venned a te specifikus igényeidet és használati szokásaidat. A stabilitás, rugalmasság, mozgathatóság, kompatibilitás, és a hosszú távú megbízhatóság mind fontos szempontok, melyeket érdemes mérlegelned. A cél az, hogy olyan eszközt válassz, amely nem csak megfelel jelenlegi igényeidnek, de képes alkalmazkodni a jövőbeli fejlesztésekhez és kreatív ötleteidhez is.

 

Az alábbiakban bemutatunk a webshopunkban megtalálható állványok közül hármat, melyek tökéletes választások lehetnek az online tartalomgyártáshoz

 

1. JOBY Compact Light Kit

A JOBY Compact Light állványt könnyű gépekhez (1,5 kg-ig) és mobilokhoz tervezték. Az egyszerű, ¼-20”-os kerekes zárnak köszönhetően könnyedén rögzítheted eszközeidet a beépített gömbfejre, amit így rugalmasan állíthatsz igényeidnek megfelelően. Ehhez a szetthez egy telefon tartó satu is tartozik, ami el is fordítható, így egyszerűen válthatsz a vertikális és horizontális állás között. Emellett mindkét végén van vakupapucs csatlakozás, így az egyik végére pl.: lámpát, a másikra pedig mikrofont tehetsz. A lábak csatos zárral rögzíthetők, így gyors és stabil felállítást tesznek lehetővé akár 89,5 cm magasságban. 

 

2. JOBY Compact Action Kit

A Compact Action a legjobb választás azoknak, akik nem csak fotót, hanem videókat is szeretnének készíteni. Az ergonomikus joystick fejet nagyon egyszerű használni. Kényelmes markolata lehetővé teszi, hogy a a felvétel közben finom mozdulatokat végezzünk. A Panning lezárható és kioldható, így videó módban is használhatod az állványt. A szetthez tartozik egy telefontartó is, melynek mindkét végén vakupapucs csatlakozás található. Így egyik oldalra lámpát, a másikra meg pl mikrofont rakva máris kész a teljes vlogger szetted. A telefon tartó el is fordul, így vízszintesből egyetlen mozdulattal állíthatod át a felvételt függőlegesre. A telefontartó 6.7-8.8cm széles telefonokkal használható. A gyorsan használható csatos záraknak köszönhetően az állvány lábai stabilan rögzíthetők, a cserelap pedig lehetővé teszi az eszközök közötti gyors váltást. Maximum 1,5 kg-os gépet bír el, nyitott állapotban 109 cm magas. 

 

3. JOBY Compact Advanced Kit

A Compact Advanced Kit az „okoska” a JOBY Compact családban. Professzionális tartalmak készítését teszi lehetővé háromdimenziós fejének köszönhetően. Az állvány cserelapja ugyan az, mint a JOBY 3K gömbfejének, így a GorillaPod és a teljes méretű állvány között egyszerűen váltogathatsz. Egy telefontartó is a szett része, ami vakupapucs csatlakozásokkal, lehetővé teszi a felszerelés bővítését. Az alumínium szerkezet könnyű mégis strapabíró, akár 3 kg-os teherbírásával az eszközös széles skálájával kompatibilis. Nyitott állapotban 111,4 cm magas. 

Konklúzió

Mind a három JOBY állvány egyedi előnyökkel rendelkezik, így a választás során fontos mérlegelni a személyes igényeket. A Compact Light Kit tökéletes választás lehet azok számára, akik könnyű, mobil kompatibilis állványt keresnek egyszerű használattal. A Compact Action Kit ideális azoknak, akik videózásra és fotózásra egyaránt szeretnének egy univerzális állványt. Azonban, ha professzionális tartalomgyártás a cél, a Compact Advanced Kit kínálja a legtöbb funkciót és a legnagyobb rugalmasságot a háromdimenziós fej és a nagyobb teherbírás révén.

 

49 900 Ft

33 900 Ft

39 900 Ft

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Joby Állványok

Keresés